dutchfrench


Nieuws
Een geslaagde LIFO® Summering op 27-08-2014

Een geslaagde LIFO® Summering

Op 27 augustus was er de eerste editie van de Summering voor LIFO® licentiehouders in de kantoren van Human Challenge (Agent België). Het geheel werd door de aanwezigen als uitermate aantrekkelijk en leerrijk ervaren. Hieronder volgt een uitvoerig verslag van Emmeline Vandermersch, die stage loopt bij Human Challenge.

Lees meer...
LIFO®-Netwerkavond 18/03/2014 LIFO® en organisatiecultuur

LIFO®-Netwerkavond op dinsdag 18 maart 2014

LIFO® en organisatiecultuur

Tijdens deze netwerkavond belichten we de brede scope van het LIFO® model, namelijk op niveau van de organisatie. Naast de toepasbaarheid op individueel vlak, kan LIFO® ook een sterke hefboom zijn voor organisatieontwikkeling.

Lees meer...
LIFO® Netwerkavond donderdag 14 november 2013: LIFO® en Work-Life Balance

Graag nodigen we alle licentiehouders uit voor de eerstvolgende

LIFO®-Netwerkavond op donderdag 14 november 2013

Thema: "LIFO® en Work-Life Balance"                  

Locatie

Domein Martinus, Sniederspad 133 - 2980 HALLE-ZOERSEL (B), tel: +32 (0)3 384 02 23
Route: www.domeinmartinus.be

Lees meer...
LIFO® licentietrainingen, Antwerpen, Halle-Zoersel

LIFO® licentietraining

LIFO® is een sterke tool ter ondersteuning van effectieve veranderingsprocessen bij mensen, teams en organisaties. De LIFO® methode vertrekt vanuit de visie dat mensen performant gedrag gemakkelijker ontwikkelen door verder te werken op hun persoonlijke sterktes. Hoe leert u die sterktes van uzelf en anderen kennen? Hoe vertaalt u dit naar profielen en gedragsbeschrijvingen voor personen en teams? Hoe kunt u hierop verder bouwen in training en coaching? Met een LIFO® licentietraining vindt u een antwoord op deze vragen en kan u concreet aan de slag.

Lees meer...
Train de Trainer "Training LIFO® en het commerciële gesprek" vrijdag 27-09-2013

Doelgroep:

LIFO® Licentiehouders die LIFO® willen integreren in Commerciële training

Lees meer...
LIFO® en omgaan met agressie - Themadag op 5 september 2013, Baarn

Een van de grote uitdagingen voor mensen die in hun werk met agressie te maken hebben, is, om de eigen kalmte te bewaren. Gangbare theorieën en methoden rond agressiebeheersing geven handreikingen in algemene zin. De LIFO®-methode biedt belangrijke inzichten op individueel niveau om reacties op agressieve bejegening beter te hanteren. De themadag op 5 september is bedoeld voor licentietrainers met professionele interesse voor het thema, en voor agressietrainers en HRM professionals die de meerwaarde van LIFO® op het gebied van agressiebeheersing willen leren kennen

Lees meer...
LIFO® Refresher dag op 29 augustus in Brussel

Beste collega LIFO® licentiehouder,

Als je de afgelopen jaren geen of weinig gelegenheid hebt gehad om de LIFO® methode in te kunnen inzetten, of als je je onvoldoende zeker voelt om gebruik te maken van de LIFO® methode op professionele wijze, dan heb je nu de gelegenheid om je LIFO® kennis bij te spijkeren tijdens onze Refresher dag.

 

Lees meer...
LIFO® licentiehoudersdag 14 juni 2013 VERSLAG

Op 14 juni jl. vond onze jaarlijkse LIFO® Licentiehoudersdag plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe te Otterlo. Het hoofdthema was "De kracht van congruent gedrag in communicatie" m.a.w. "hoe de analyse en bespreking van het complete LIFO® profiel de eigen communicatie krachtiger en effectiever maken".

Lees meer...
Bijdragen tot LIFO® kwaliteit wereldwijd

Naast productontwikkeling werkt LIFO® Benelux op internationaal niveau mee aan het verbeteren van de  inhoudelijke kwaliteit van LIFO® en dat in nauw overleg met de "Founding Fathers".  Sinds eind 2012 maakt Marijke Theunis deel uit van het LIFO® Quality  Committee. Deze werkgroep werd in het leven geroepen door Ethan Schutz, CEO van LIFO® Global. De doelstelling is over de verschillende landen heen uniformiteit te creëren en standaarden te bepalen voor wat betreft de basisinhoud en -toepassing van LIFO®, alsook voor het   ontwikkelen van nieuwe materialen.

Lees meer...
Themadag LIFO® en persoonlijke coaching 26-04-2013

Professionele trainers en coaches hanteren graag de LIFO® methode in individuele ontwikkelingstrajecten. LIFO® biedt de coachee op een zeer toegankelijke wijze inzicht in de eigen gedragsvoorkeuren en levert daarenboven een concreet model voor het hanteren en ontwikkelen van persoonlijke sterktes.

Met deze themadag willen we onze kennis en ervaringen met LIFO® in coaching trajecten delen, interessante benaderingen en -tools aanreiken die uw expertise als coach verhogen.

Lees meer...
Rafraîchissement LIFO® 28 Mars 2013

Le cours de rafraîchissement LIFO® dure une journée et aura lieu le jeudi 28 mars 2013

Lees meer...
LIFO® België in beweging

In het kader van de verdere ontwikkeling en expansie van LIFO® in de Belgische markt, heeft Marijke Theunis per 1 juli 2012 een groot deel van het netwerk van LIFO® licentiehouders van Karel Adriaensen overgenomen.

Lees meer...
Upgrade yourself: 2 dagen training & coaching 26-27/11/2012

Upgrade yourself! 
Groeien vanuit je kern

Doelstellingen

Bewust zijn van uw persoonlijke kracht is de sleutel tot een succesvol functioneren en de start van een mooi ontwikkelingstraject. In dit tweedaags programma komt niet alleen uw buitenkant maar ook uw binnenkant aan bod. U komt tot uw kern en leert inspelen op behoeften en gevoelens. U krijgt concrete handvaten aangereikt voor het managen van uw sterke eigenschappen. Zo brengt u uzelf naar een hoger level.

 

Lees meer...
LIFO® Netwerkavond donderdag 15-11-2012: Collegiaal leren in het LIFO®-Netwerk

LIFO®-Netwerkavond van donderdag 15 november 2012

Thema: "Collegiaal leren in het LIFO®-Netwerk"

Locatie: Hotel La Sonnerie, Nieuwstraat 45, 5691 AB  Son & Breugel (NL), tel: +31 (0)499-460222
Route: www.sonnerie.nl

Ontvangst met broodjes vanaf 18u30, start workshop om 19u15.
Afronding rond 22u00 met een borrel.


Lees meer...
Allan Katcher New Book

Allan Katcher started writing a book on the consulting uses of the LIFO® Method and would like to include different applications from LIFO® licensees and agents: in recruting, career planning, coaching, team-selection, team-building, organizational planning and design, management development, etc.

Quoting Allan: I will acknowledge any contributions that are used. It would help to have a description of the client problem(s), issues, rationale for the Method used, some backgrond on the participants, and results, including follow-up information, if obtained. If specific clients can be identified, please let me know and provide information about a reference person so I can make sure that permission is granted for such use. The time deadline would be October 1, 2012.

Contact Allan:

 

Kom LIFO® verkennen tijdens de TOP40 Bedrijfsopleidingen

Op donderdag 31 mei kan u Marijke Theunis, LIFO® licentietrainer en zaakvoerder van Human Challenge, ontmoeten op de TOP40 Bedrijfsopleidingen. Human Challenge is geselecteerd als opleidingsaanbieder om deze dag voor opleidingsverantwoordelijken mee vorm te geven.

Wij geven u alvast 3 redenen om ons op dit evenement niet te missen:

  • Een interactieve en verhelderende presentatie over de Human Touch toolkit voor veranderingsmanagement (16u10 - 16u50)
  • De mogelijkheid om tijdens een 20 min speeddate onze leeroplossingen in een 1op1 gesprek te verkennen (tussen 14u20 en 15u55)
  • Informele momenten doorheen de dag om bij te praten over wat u bezig houdt in het L & D gebeuren.

 Wij kijken er naar uit om u daar te ontmoeten.

Inschrijven kan op www.bedrijfsopleidingen .be/TOP40

Themadag 21-03-2012 LIFO® en Persoonlijke Coaching

Themadag

LIFO® en persoonlijke coaching.

21 maart 2012

Professionele trainers en coaches hanteren graag de LIFO® methode in individuele ontwikkelingstrajecten. LIFO® biedt de coachee op een zeer toegankelijke wijze inzicht in de eigen gedragsvoorkeuren en levert daarenboven een concreet model voor het hanteren en ontwikkelen van persoonlijke sterktes.

Met deze themadag willen we onze kennis en ervaringen met LIFO® in coaching programma's delen, interessante benaderingen en -tools aanreiken die uw expertise als coach verhogen.

 

Lees meer...
Netwerkavond 20-03-2012 NBI en LIFO®

NBI en LIFO® : aanvulling of concurrent?

Ontdek wat je brein van nature uit leuk vindt.

LIFO® netwerkavond op woensdag 20 maart 2012

 

Lees meer...
De chemie van het coachen

Roos Van Caekenberghe, Marijke Theunis

Boek: 101 pagina's

Verschijningsdatum: 2011

In dit boek gaan Roos Van Caekenberghe en Marijke Theunis op zoek naar de succesfactoren van coaching in organisaties. Ze integreren de hedendaagse kennis en hun ervaring rond coaching tot een nieuw, inzichtelijk en visueel totaalconcept.

 

Lees meer...
Rencontre Réseau LIFO® 9-12-2011

La prochaine rencontre réseau aura lieu le 9 décembre 2011 à Evere.

 

Lees meer...
LIFO®-Netwerkavond 9-11-2011 Theorie U en LIFO®: een praktijkervaring

Theorie U en LIFO® : een praktijkverkenning. Leiding vanuit de toekomst die zich aandient.

LIFO® netwerkavond op woensdag 9 november 2011

Een nieuwe weinig gekende U-theorie van Scharmer lokte 20 LIFO® licentiehouders naar de 9e editie van onze LIFO® netwerkavonden. Altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te netwerken!

 

Lees meer...
LIFO®-Netwerkdag 3 oktober 2011

Op 3 oktober jl., vond er een LIFO®-netwerkdag plaats in de dierentuin in Amersfoort.

Lees meer...
Themadag Leuker Leren met LIFO® 23-06-2011

Tijdens de themadagen verkennen we het gebruik van het LIFO® model in een bepaalde toepassing. In juni a.s. komt het thema ‘leren' aan bod.

 

Lees meer...
Themadag LIFO® en Persoonlijke Coaching 24-03-2011

Professionele trainers en coaches hanteren graag de LIFO® methode in individuele ontwikkelingstrajecten. LIFO® biedt de coachee op een zeer toegankelijke wijze inzicht in de eigen gedragsvoorkeuren en levert daarenboven een concreet model voor het hanteren en ontwikkelen van persoonlijke sterktes.

Lees meer...
LIFO®-Netwerkavond 16-03-2011 Appreciative Inquiry en LIFO®

 

LIFO®-Netwerkavond op woensdag 16 maart 2011

in Domein Martinus te Halle-Zoersel
vanaf 18u30 ontvangst met broodjes - aanvang om 19u15

Thema:          Appreciative Inquiry en LIFO®

 

Lees meer...
LE MODÈLE LIFO®, L'ARRIÈRE-PLAN ET LES APPLICATIONS

NOUVEAU!
LE MODÈLE LIFO®, L'ARRIÈRE-PLAN ET LES APPLICATIONS

En utilisant le modèle LIFO® le client ressent souvent le besoin de pouvoir consulter les éléments de base de ce modèle.

Lees meer...
LIFO®-Netwerkavond 18-11-2010 Managen van Veranderingen

LIFO®-Netwerkavond op donderdag 18 november 2010
in Domein Martinus te Halle-Zoersel, Sniederspad 133, 2980 Halle-Zoersel. tel: 003233840223

Thema:      
Managen van veranderingen en LIFO®

Lees meer...
LIFO® Benutzerkonferenz 2011 München

Zoals ieder jaar, zal ik weerom deelnemen aan de Duitse Lifo® Benutzerkonferenz, die zal plaats hebben in München op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011.

Lees meer...
LIFO® Themadag "Leuker Leren met LIFO®", vrijdag 24 september 2010

Tijdens de themadagen verkennen we het gebruik van het LIFO® model in een bepaalde toepassing. Dit najaar komt het thema ‘leren' aan bod.

Lees meer...
Foto's LIFO® Netwerkdag 13 april 2010

Beste Bemanning,

Wij kijken met plezier terug op een leuke LIFO® Netwerkdag

Lees meer...
LIFO®-Netwerkdag 13 april 2010

De jaarlijkse LIFO® Netwerkdag zal zich dit jaar op 13 april a.s. voor een groot deel afspelen op het IJsselmeer.

Wij schepen in op de tweemaster AVANTI (www.odiezee.nl) en varen naar Volendam. Tijdens het zeilen kunnen de verschillende LIFO® profielen van de gelegenheidsbemanning, de nodige hulp bieden bij het hijsen en het strijken van de zeilen, maar ook bij een overstag of een gijp.

Lees meer...
Foto's LIFO® Netwerkavond 'Organisatieopstellingen' 17 maart 2010

Verslag LIFO®-Netwerkavond "Opstellingen"

Op woensdagavond 17 maart 2010 kwamen 24 gepassioneerde LIFO® fans samen in Domein Martinus in de Antwerpse Kempen rond het thema "Organisatieopstellingen" o.l.v. Johan Spruyt, Bruno Billiet en Flora Verelst.

Lees meer...
LIFO®-Netwerkavond "Organisatieopstellingen" 17 maart 2010

17 maart 2010: introductie tot organisatieopstellingen
met Bruno Billiet en Flora Verhelst van het vormingscentrum 'Eccae'

Lees meer...
Les photos de la soirée Réseau LIFO® Francophone 4 Mars 2010

Le lieu de rendez-vous était le "Riverside Business Park" à Bruxelles.
Le thème de la soirée était "L'utilisation du réseau LIFO®"
Une soirée active, dynamique et plein d'ambiance  avec

Lees meer...
Soirée Réseau-LIFO® Francophone 4 Mars 2010

Groupe-cible: licenciés LIFO®
Endroit: Riverside Business Park - Anderlecht
Langue de travail: le français

Lees meer...
LIFO® Themadag Coaching 26 februari 2010

Doelgroep: LIFO® licentiehouders
Inhoud: We verkennen de LIFO® Coachingsstijlen, het LIFO® ontwikkelingsmodel in Coaching en de stijlinterferenties tussen coach en coachee

Lees meer...
Verslag Lifo®-Netwerkavond "TEAMS" 25 november 2009

Op 25 november 2009 ontmoetten 26 LIFO® licentiehouders elkaar in Domein Martinus te Halle-Zoersel (regio Antwerpen) om te netwerken en om kennis te maken met de BELBIN teamrollen in combinatie met LIFO®. Trekker van de avond was Wim De Smet die zorgde voor een zeer inspirerende presentatie en heel wat afwisseling in de leervormen en voor een snelle opeenvolging van de oefeningen.  

Lees meer...
Uitnodiging Lifo®-Netwerkavond "TEAMS" 25 november 2009

Graag nodigen wij alle licentiehouders uit voor de eerstvolgende Lifo®-Netwerkavond op woensdag 25 november 2009 in Domein Martinus te Halle-Zoersel 

Lees meer...
RAPPORT CONFÉRENCE MONDIALE LIFO® À BARCELONE, Le 9 et 10 octobre 2009

C’est en plein cœur de la magnifique ville de Gaudi que nous avons rencontré le vendredi 9 octobre dernier dans la matinée une trentaine de détenteurs de la licence LIFO® provenant du monde entier, l’Amérique, l’Asie et l’Europe étaient en effet représentés.
Le Benelux faisait lui aussi bonne figure, avec un groupe de 5 représentants. Martin Charles, Albert Vos, Bregieta Stoop, Marijke Theunis et Karel Adriaensen étaient en effet de la partie.

Après l’ouverture par Werner Schubert, l’agent espagnol de LIFO®, Kohei Kanai San de Business Consultants de Tokyo au Japon, a parlé du développement LIFO® dans les prochaines années. Au Japon, BCon est le plus grand bureau de formation et de consultation. En 2001, ils ont repris les sociétés des fondateurs et des développeurs de la méthode LIFO®, Allan Katcher Int., Inc. en Stuart Atkins, Inc.

Lees meer...
Lifo® Global Conference 2009 Barcelona

De Lifo® Global Conference 2009 zal plaats hebben in Barcelona op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober.

Lees meer...
Lifo® Benutzerkonferenz 2009 Munchen

Zoals ieder jaar, zal ik weerom deelnemen aan de Duitse Lifo® Benutzerkonferenz, die zal plaats hebben in München op zaterdag 27 en zondag 28 juni 2009.

Lees meer...
Nederlandse Licentiehoudersdag

Nederlandse LIFO® NETWERKDAG 22 JUNI 2009

NETWERKEN EN ACQUISITIE

Lees meer...
Lifo®-Netwerkavond Work-Life-Balance 04-03-09

Op donderdag 4 maart 2009 kwamen 26 gepassioneerde Lifo® licentiehouders samen te Halle-Zoersel (nabij Antwerpen), voor de 5e editie van de Lifo®-Netwerkavonden, ditmaal rond het thema ‘Work-Life-Balance’.

Lees meer...
Lifo Global Conference 2007 Antwerp

The annual global LIFO® Conference 2007 will take place in the vivid city of Antwerp, Belgium. Traditionally the Conference addresses exclusively to Lifo® licensees. Not this time! The Conference will also be opened up as an international forum to all Belgian HRD professionals.

 Image

Lees meer...